Bewusteloos en geen (normale) ademhaling? >> BEL 112 en start reanimatie!

Gerda de Vink in het zonnetje gezet

Gerda de Vink in het zonnetje gezet

Bestuurslid én instructeur Gerda de Vink is afgelopen week verrast door HartslagNu, het landelijk reanimatie oproepsysteem. Zij kreeg een grote bos bloemen thuisbezorgd als dank voor haar inzet voor het oproepsysteem.

HartslagNu zet iedere maand een willekeurige vrijwilliger, ergens in het land, in het zonnetje. Op deze manier geeft men blijk van waardering voor de inzet van alle vrijwilligers die in Nederland klaarstaan om te helpen in geval van nood bij iemand met een circulatiestilstand.

Gerda vertelt:

Gisteren werd ik verrast met een prachtig boeket bloemen als vrijwilliger van Hartslag Nu. Als er een aed is ingezet bij een Reanimatie fiets ik een rondje en loop ik ze na om te zien of er onderdelen aangevuld of vervangen moeten worden. Ook draai ik mee als vrijwilliger bij een inzet en verzorg ik desgevraagd de nazorg. Dat doe ik graag, maar een blijk van waardering is wel heel leuk. Sinds 2008 zit ik in Stichting Beemster Hart Safe met Peter Heerschop, Bauke Zwolsman en Harry Heymans en nu ook Scott Kleijn, Mery Middelburg en Jan Tuyp.”

Gerda, dank voor je tomeloze inzet voor onze stichting, voor HartslagNu en al die vrijwilligers in de Beemsterpolder die mede dankzij jou kunnen reanimeren.