Bewusteloos en geen (normale) ademhaling? >> BEL 112 en start reanimatie!

Nieuws

 • Gerda de Vink in het zonnetje gezet

  Bestuurslid én instructeur Gerda de Vink is afgelopen week verrast door HartslagNu, het landelijk reanimatie oproepsysteem. Zij kreeg een grote bos bloemen thuisbezorgd als dank voor haar inzet voor het oproepsysteem.

  HartslagNu zet iedere maand een willekeurige vrijwilliger, ergens in het land, in het zonnetje. Op deze manier geeft men blijk van waardering voor de inzet van alle vrijwilligers die in Nederland klaarstaan om te helpen in geval van nood bij iemand met een circulatiestilstand.

  Gerda vertelt:

  Gisteren werd ik verrast met een prachtig boeket bloemen als vrijwilliger van Hartslag Nu. Als er een aed is ingezet bij een Reanimatie fiets ik een rondje en loop ik ze na om te zien of er onderdelen aangevuld of vervangen moeten worden. Ook draai ik mee als vrijwilliger bij een inzet en verzorg ik desgevraagd de nazorg. Dat doe ik graag, maar een blijk van waardering is wel heel leuk. Sinds 2008 zit ik in Stichting Beemster Hart Safe met Peter Heerschop, Bauke Zwolsman en Harry Heymans en nu ook Scott Kleijn, Mery Middelburg en Jan Tuyp.”

  Gerda, dank voor je tomeloze inzet voor onze stichting, voor HartslagNu en al die vrijwilligers in de Beemsterpolder die mede dankzij jou kunnen reanimeren.

 • Kaasmakers krijgen reanimatietraining

  Kaasmakers krijgen reanimatie training (bron: CONO Kaasmakers)

  Onlangs kregen medewerkers van CONO Kaasmakers de gelegenheid een reanimatietraining te volgen. Scott Kleijn van Stichting Beemster Hart safe gaf de training aan de personeelsleden. Er werden twee groepen van zes mensen van diverse afdelingen getraind. Deelnemers waren enthousiast: ‘Je hoopt het natuurlijk niet nodig te hebben, maar het geeft een goed gevoel de training te hebben gedaan, het certificaat te hebben gehaald en het was ook leuk om de training samen met collega’s te doen’, aldus Martine Oortwijn Coördinator Marketing & Communicatie bij CONO Kaasmakers

  Alle cursisten kregen na afloop het Reanimatiecertificaat opgestuurd. De animo onder de personeelsleden was zo groot dat er binnenkort nog extra trainingsgroepen worden ingepland. De cursus werd gecoördineerd door Jos Bosmans, Arbocoördinator / Hoofd BHV binnen CONO Kaasmakers. CONO wil een veilige omgeving creëren voor haar medewerkers, klanten van de winkel en andere bezoekers van het bedrijf en ziet de reanimatietraining als een goede aanvulling hiervoor.

  fotocredits: CONO Kaasmakers
 • Nieuwe AED’s met dank aan het VSB fonds

  Nieuwe AED’s met dank aan het VSB fonds

  Met 47 AED’s en meer dan 200 oproepbare burgerhulpverleners zijn wij hard op weg onze doelstelling kracht bij te zetten.

  De 47 AED’s al dan niet 24/7 beschikbaar, dienen elk jaar onderhouden te worden en na tien jaar vervangen.

  Dankzij de financiële bijdragen van gemeente, buurtverenigingen, Beemster Compagnie en in het bijzonder een vorstelijke bijdrage van het VSB Fonds zijn wij niet alleen in staat aan deze eisen te voldoen, maar kunnen wij ook meegaan met de nieuwste ontwikkelingen.

  Zonder de inzet van vrijwilligers, de EHBO en onze instructeurs Gerda de Vink en Scott Kleijn, die naast hun bestuurlijke functie ook de cursussen verzorgen zou dit aantal burgerhulpverleners nooit bereikt zijn.